تبیان، دستیار زندگی

این عادت‌ها باعث اضطرابتان می‌شوند

9 عادت اضطراب برانگیز

طبیعی است که در زندگی تا حدودی نگرانی‌هایی داشته باشیم، خصوصاً وقتی که فردی بزرگسال می‌شویم و مسئولیت‌هایمان بیشتر می‌شود؛ اما باید یادمان باشد یک سری از عادت‌ها می‌توانند مضطربمان کنند. بین نگران بودن و وارد فاز اضطراب و استرس شدن، یک مرز باریک وجود دارد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
اضطراب
افرادی که دچار اختلالات اضطرابی هستند، همیشه در احساس ترس و ناامنی به سر می‌برند که باعث مختل کردن فعالیت‌های روزمره‌شان خواهد شد. اگر شما هم چنین وضعیتی دارید، وقت آن است که برخی از عادت‌های اضطراب برانگیز خود را تغییر دهید.

سعی در کنترل کردن همه چیز

اگر جزو افرادی هستید که فکر می‌کنید «اگر خودم انجامش ندهم، درست نخواهد شد» پس وقت آن است که تغییر عقیده دهید. اگر می‌خواهید مسئولیت کامل همه چیز را (کار، خانواده، روابط) در زندگی به تنهایی به عهده بگیرید، غیرممکن است و به سلامت روان خود آسیب خواهید زد.
چه باید کرد؟
. یاد بگیرید که به دیگران هم مسئولیت بدهید، اعتماد کنید و جوری برای کارهایتان برنامه‌ریزی کنید که از اطرافیان خود کمک بگیرید. بدین ترتیب فشار زیادی از دوش شما برداشته خواهد شد.

سعی در راضی کردن همه

اینکه تلاش کنید همه‌ی آدم‌های دوروبرتان را راضی نگه دارید واقعاً خسته‌کننده و اضطراب برانگیز است. نتیجه‌ی این طرز فکر، ناراضی و ناراحت کردن خودتان است چون همیشه خواسته‌های دیگران را به خواسته‌های خود ترجیح می‌دهید.
چه باید کرد؟
. این خودخواهی نیست. شما باید پیش از توجه به نیازهای دیگران، به نیازهای خودتان توجه کنید.

اینکه تلاش کنید همه‌ی آدم‌های دوروبرتان را راضی نگه دارید واقعاً خسته‌کننده و اضطراب برانگیز است. نتیجه‌ی این طرز فکر، ناراضی و ناراحت کردن خودتان است چون همیشه خواسته‌های دیگران را به خواسته‌های خود ترجیح می‌دهید


کم خوابیدن

اگر خیلی از کمتر از میزان توصیه شده می‌خوابید (هفت تا هشت ساعت هر شب)، پس روزها بی‌حوصله و خسته‌اید و احساس اضطراب می‌کنید.
چه باید کرد؟
. باید سعی کنید به اندازه کافی بخوابید و به این کار عادت کنید.
. برای خوابتان برنامه داشته باشید و پیش از زمان خواب، ابزارهای الکترونیکی را خاموش کنید.

زیاده‌روی در مصرف قهوه و کافئین

قهوه دارای خواص زیادی برای بدن است، اما اگر در مصرفش زیاده‌روی کنید دچار عوارضی خواهید شد.
چه باید کرد؟
. نوشیدن چهار تا شش فنجان قهوه در روز می‌تواند شما را به کافئین وابسته کند. در نتیجه دچار اضطراب و نگرانی و بی‌خوابی خواهید شد.

مصرف الکل

متاسفانه برخی افراد وقتی احساس اندوه و بی‌قراری می‌کنند سراغ الکل می‌روند؛ اما در واقع گرفتار یک سیکل معیوب می‌شوند و موجب استرس و اضطراب بیشتر می‌شوند.

بی‌نظم بودن

بی‌نظمی واقعاً اضطراب‌آور است. به همین دلیل خوب است برای کارهای روز بعدتان همیشه برنامه‌ریزی کنید.
چه باید کرد؟
. برای انجام هر کاری از قبل برنامه‌ریزی کنید، چون به اندازه کافی وقایع و حوادث غافلگیرکننده وجود دارد.
. به برنامه‌ریزی‌هایتان پایبند باشید.

صبحانه نخوردن

صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است و هرگز نباید آن را حذف کنید. شما باید روزتان را با انرژی زیاد شروع کنید زیرا پایین بودن سطح انرژی موجب افسردگی و استرس و اضطراب می‌شود. (البته الان که ماه مبارک رمضان است این نقش مهم به عهده‌ی سحری است. حتما سحری بخورید)

بی‌تحرکی

نداشتن فعالیت بدنی می‌تواند مشکلات هیجانی و اضطراب را افزایش دهد.
چه باید کرد؟
. اگر عادت به ورزش ندارید، کم‌کم شروع کنید و شدت فعالیت خود را هفتگی افزایش دهید. با ورزش، اندورفین بیشتری تولید می‌کنید (هورمون شادی) که باعث احساس بهتر شما خواهد شد.

مصرف زیاد قندهای تصفیه‌شده

مصرف شیرینی در حد اعتدال می‌تواند به نفع بدنتان باشد اما اگر زیاده‌روی کنید، نتایج منفی خواهید گرفت.
چه باید کرد؟
. وقتی قندهای تصفیه شده می‌خورید، سروتونین ترشح می‌کنید که یکی از هورمون‌های حال خوب کن است اما اگر مدام این کار را بکنید، تأثیرات آن به مرور کمتر و کمتر خواهد شد، بنابراین بدنتان هر بار قند بیشتری از شما طلب می‌کند.
وابستگی شما به قند و شیرینی به مرور زمان می‌تواند آسیب‌های جدی به بدنتان بزند، مثلاً اضافه وزن و فشارخون بالا.
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.